Dia Mundial de la Salut Mental |
|
|
Escrit per Afmmebre
|
Dijous, 17 d'Octubre de 2019 09:46 |
El dijous 10 d'octubre, en el Dia Mundial de la Salut Mental, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre, va posar una Taula informativa davant de Ajuntament de La Ràpita, amb els membres de la Junta Directiva i amb la Sra. Oona Tomàs, Regidora de Polítiques Socials i Igualtat, i Salut, a la Ràpita, per tal de conscienciar a la població vers la malaltia mental.
De la mateixa manera el Club Social Terres de l'Ebre, amb les seves treballadores, han volgut celebrar aquest dia tant important per a nosaltres, amb una taula informativa a Amposta.



|
La UOC y AMMFEINA firman un convenio para ofrecer formación a personas con problemas de salud mental |
|
|
Escrit per Afmmebre
|
Dimecres, 28 d'Agost de 2019 12:05 |
La UOC y AMMFEINA firman un convenio para ofrecer formación a personas con problemas de salud mental.
La universidad hará todas las adaptaciones necesarias para hacerlo posible.
Además, desde la entidad AMMFEINA Salut Mental Catalunya se ofrecerán formaciones específicas al personal de gestión y al profesorado de la UOC para sensibilizarlos acerca de la realidad de las personas con problemas de salud mental.
El rector de la UOC, Josep A. Planell, se interesó por el alcance de los problemas de salud mental, más allá de lo que tenemos en el imaginario colectivo, y destacó que la sensibilización hacia este colectivo es un asunto importante.
AMMFEINA Salut Mental Catalunya es la denominación actual de la antigua Agrupación Catalana de Entidades para la Inserción Laboral de Personas con Trastorno Mental. Actualmente, aglutina 31 entidades sociales sin ánimo de lucro de toda Cataluña que ofrecen recursos sociolaborales a cerca de 3.000 personas.

http://cv.uoc.edu/estudiant/mes-uoc/es/actualitat/noticies/actualitat/institucional_ammfeina.html#.XVhPYDKk6S8.twitter |
Darrera actualització el Divendres, 13 de Setembre de 2019 19:46 |
Creen una Unitat Funcional a Tortosa |
|
|
Escrit per Afmmebre
|
Dijous, 08 d'Agost de 2019 10:23 |
La Unitat Funcional de Tortosa, formada per professionals de Salut Mental i professionals d'Addiccions, amb una gestió compartida del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil i el Centre d'Atenció i Seguiment a les Addicions (CSMIJ-CAS) es va posar en funcionament el passat 3 de juny. Aquesta mesura es pren per seguir les línies estratègiques del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del 2017-2020 on s'especifica la necessitat de dur a terme aliances estratègiques que incloguin protocols de tractament compartit, consultories i distribució de flux de pacients amb desplaçaments de professionals a fi de tractar els trastorns que el pacient presenta i, d'aquesta manera, optimitzar l'atenció.
Els CSMIJ són els dispositius amb professionals especialitzats en patologia psiquiàtrica infantojuvenil i els CAS els dispositius de professionals especialitzats en trastorns per consum de substàncies. Amb aquesta organització funcional integrada es pretén realitzar un treball proactiu a l'incrementar la detecció de les conductes de risc per consum entre la població adolescent per part de tots els serveis sanitaris, desenvolupar estratègies d'intervenció precoç i oferir un programa de tractament especialitzat, intensiu, immediat i eficaç per a adolescents amb problemes d'addicció o patologia dual -addicció i trastorn-
La població diana que atén aquesta unitat són els menors de 18 anys amb consum greu de substàncies addictives i /o patologia dual, i també els "menors vulnerables" o sigui els joves amb familiars amb problemes d'alcohol o altres drogues, joves amb patologia psiquiàtrica o amb importants factors de risc personals i/o socials. Així aquesta unitat constitueix un dispositiu únic capaç d'avaluar i valorar el problema per donar la resposta més adequada, basada en la evidència científica, als familiars i menors que la consultin. Dins la unitat, hi ha un referent de psiquiatria i un altre de psicologia.
Des del CAS, durant l'any 2018, es van visitar 28 adolescents en problemes de consum de tòxics observant que cada any ha anat augmentant les demandes d'adolescents, i com a factors possibles de l'augment serien el coneixement del servei que ofereix el CAS en aquesta població jove, la sensibilització i detecció dels problemes de consum per part dels agents derivadors, això com de la pròpia família, el treball i coordinació entre xarxes que facilita aquesta derivació i també com a factor clau la manca de percepció de risc junt amb la major disponibilitat de consum d'alcohol i cànnabis. Al mateix temps, pensem que és molt necessari seguir informant, difondre, assessorar i apropar-se als diferents agents derivadors.

Font: https://ebredigital.cat/2019/08/02/creen-una-unitat-funcional-a-tortosa-per-optimitzar-i-millorar-latencio-als-adolescents-amb-problemes-greus-de-consum-de-substancies/?utm_source=TW&utm_medium=xarxes-socials&utm_campaign=EbreDigital.cat |
Darrera actualització el Dijous, 08 d'Agost de 2019 10:30 |
Pla Integral d'Atenció a les Persones ... |
|
|
Escrit per Afmmebre
|
Dilluns, 05 d'Agost de 2019 11:38 |
Reclamen situar el Pla d'Integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions en la primera línia de les polítiques públiques, disposar d'un pla de treball sota el lideratge de Presidència i una assignació de recursos per fer-lo possible.
El Govern ha emplaçat les entitats al mes de setembre per retrobar-se i plantejar una estratègia per al període 2020-2022 que permeti afrontar els nous reptes en l'àmbit de la salut mental i les addiccions.
Dimecres 31 de juliol, representants de diverses entitats del sector de la salut mental i les addiccions de Catalunya es van reunir amb el president de la Generalitat, Quim Torra i diversos membres del Govern per demanar que situï en primer línia de les polítiques públiques aquests dos àmbits.
Les entitats implicades en el desenvolupament del Pla Integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions van traslladar al Govern en quin punt es troba actualment l'estratègia 2017-2019 d'aquest Pla i van demanar establir un nou full de ruta que possibiliti un acompanyament de qualitat per a les persones i, per tant, dotar-lo dels recursos econòmics que permetin fer-ho, així com lideratge i impuls polític. El president Torra va emplaçar les entitats al pròxim mes de setembre per tal d'abordar una estratègia per al període 2020-2022.
L'any 2014 es va definir una primera estratègia a tres anys d'aquest Pla com una aposta d'ampli consens entre persones amb problemes de salut mental i addiccions, llurs famílies, les entitats del sector i els seus professionals i la Generalitat. Ahir les entitats van reclamar refermar aquesta aposta per seguir afrontant els nous reptes en l'àmbit de la salut mental i les addiccions i van demanar que aquest Pla sigui l'impulsor d'una estratègia àmplia de país.
Les entitats del sector de la salut mental –Ammfeina Salut Mental Catalunya, Associació Encaix, BCN Salut Mental, Consorci de Salut i Social de Catalunya, Federació Catalana de Drogodependències, Federació Salut Mental Catalunya, Fòrum Salut Mental, La Unió, VEUS (entitats de salut mental en primera persona)- han valorat positivament la voluntat del Govern mostrada pel president Torra, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, la consellera de Salut, Alba Vergés, el secretari d'Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies i l'assessora en l'Àmbit Social de la Presidència, Anna Figueras.

Font: http://www.salutmental.org/2019/08/01/entitats-representants-del-sector-de-la-salut-mental-i-les-addiccions-reclamen-al-govern-que-aquests-ambits-siguin-una-prioritat-de-pais/?fbclid=IwAR2jKOkxpp0y9jc9D9RH_cB77_e1fdu2k3f91F5cD-MKC98vzIfvviTPgz0 |
Darrera actualització el Dilluns, 05 d'Agost de 2019 11:47 |
|
|